Установка та налаштування панелей і програмного забезпечення для Центру енергоефективності

Сьогодні нам випала щаслива нагода побувати у Центрі енергоефективності, що у Рівному. Там взяли участь в програмі з покращення енергоефективності будинків за допомогою електрообігрівачів Dimol та розробки нашої компанії GPO-Technologies мобільного додатку Dimol Smart App за допомогою якого відбувається управління цими девайсами. Досвід виявився досить цікавим, адже у Центрі свій шоу-рум в якому зібрані всі найкращі технології за допомогою яких можна суттєво заощадити.

Почали з встановлення панелей.

Для вашого розуміння більш детально хочеться розповісти про наш проект. Розроблена система Wi-fi управління є готовим інструментом енергоменеджера, завдяки постійному контролю за системою опалення та моніторингу витрат електроенергії, поєднавши ці дані з температурою зовнішнього середовища ми отримаємо тепловтрати об’єкта в реальному часі, що є одним з елементів енергоаудиту та показником енергоефективності приміщення.

Таким чином не проводивши комплексний енергоаудит, енергоменеджер зможе відслідкувати ефект від впровадження заходів по термомодернізації будівлі. Така система управління може застосовуватися не тільки в муніципальних (адмінбудівлі, ФАПи, ЦНАПи та інші) та офісних будівлях, де однин працівник за допомогою комп’ютера чи ноутбука може керувати опаленням всіх об’єктів міста, ОТГ чи мережею офісів, а й для приватних будинків або квартир, для цього розробляється додаток для Android, iOS та веб сайт.

Унікальністю даної системи управління опаленням є те, що немає необхідності у встановленні додаткових контролерів та можливість використання існуючої Wi-fi мережі офісу чи будинку, а також можливість при необхідності легко інтегруватися в розумний будинок та систему загального енергомоніторингу завдяки використанню інтерфейсу API.

Що ж повернемося до Центру енергоефективності. Після встановлення обігрівачів почали налаштовувати програмне забезпечення для демонстрації їх роботи. Проте, все виявилось не так просто. В приміщенні, де ми встановили обігрівачі, був дуже поганий зв’язок з Wi-fi, адже роутер знаходився поверхом вище. Тому панелі одна за одною втрачали з’єднання з мережею та ми немогли їх зареєструвати в додатку Dimol Smart App. Але тільки вирішились проблеми з мережею  панелі одразу були зареєстровані та можна було повністю оцінити весь функціонал програми.

Що хочеться сказати, заощаджувати легко, головне знати до кого звертатись. GPO-Technologies завжди допоможе Вам з розробкою програмного забезпечення в короткі терміни.

Share This

What's your reaction?
1Smile0Lol0Wow0Love1Sad0Angry

Leave a comment